Allt om vår uppskattade Marseilletvål från Compagnie de Provence och Tadé Pays du Levant

Marseilletvål är en typ av tvål som har sitt ursprung i staden Marseille i Frankrike. Originaltvålen som är i fast form och kubformad är tillverkad av minst 72% olja och innehåller inga animaliska produkter eller parfym vilket gör den lämplig för veganer och personer med känslig hud. Marseille-tvålen har en lång historia som går tillbaka till 1100-talet. Tvålen nämns för första gången i ett dokument från år 1180 och tros ha använts av korsfarare som tog med sig receptet hem, via hamnen i Marseille, från det heliga landet. Tillverkningen av en original Marseille-tvål har i stort sett förblivit oförändrad sedan 1600-talet, och tvålen fortsätter att vara populär på grund av sina milda och naturliga ingredienser och egenskaper. Compagnie de Provence original Marseille tvål kub tillverkas av enbart olivolja och kokosolja och följer det traditionella och historiska receptet som reglerar vilka ingredienser och tillverkningsmetoder som skall användas vid tillverkningen av en Marseilletvål-kub för att garantera dess kvalité.

Användningsområden för Marseilletvål

I dag används Marseilletvål ofta som en mångsidig rengöringsprodukt för både hem och kropp. Den används bland annat i tvättmedel och diskmedel men också i en mängd olika kosmetiska produkter såsom schampo, balsam, kroppstvätt och ansiktsrengöring eller raktvål. Marseille tvålens naturliga ingredienser och effektiva egenskaper har gjort den känd för sin skonsamt rengörande verkan och sin förmåga att lämna huden mjuk och återfuktad. Tack vare sin långa historia och sina mångsidiga användningsområden är Marseilletvålen en verkligt unik produkt som har stått sig genom tiderna.

En tvål av högsta kvalité

Alla våra Marseilletvålar håller den högsta kvalité och innehåller de naturliga ingredienser som karakteriserar en Marseille tvål. Vi har den originella, parfymfria Marseille-tvål kuben från märket Compagnie de Provence och alla dess varianter i flytande form med dofter inspirerade av Provence och vi har från varumärket Tadé Pays du Levant fasta Marseilletvålar 100gr med bland annat de klassiska dofter som oliv, lavendel, mandel, citrus, fikon eller mimosa. Till skillnad från andra tvålar innehåller Marseilletvål inga animaliska fetter eller syntetiska kemikalier. Den höga koncentrationen av oljor gör att Marseille-tvålen är exceptionellt rik på essentiella fettsyror vilket återfuktar, mjukar upp och skyddar huden. Marseille tvålen passar alla hudtyper och den parfymfria varianten är tillräckligt mild för att användas på känslig hud. Vi har en Marseille tvål för varje smak och tycke och tvålarna är uppskattade som present att ha med sig när man är bortbjuden eller till någon man tycker om.

Vår fasta Marseilletvål

Den fasta tvålkuben har flera användningsområden. Tvålen fungerar bland annat utmärkt som diskmedel, dra enkelt med diskborsten över tvålen och använd löddret för att göra rent din disk utan kemikalier. Att använda en Marseille tvål för att diska är inte bara 100% naturligt, den andra fördelen är att den ger inget avfall alls! När tvålen är för liten för att användas lägg den direkt i handfatet och lös upp den med varmt vatten för en sista disk. 

Göra till flytande tvål

Marseilletvålen är också mycket lätt att göra till flytande tvål. Det första steget är att riva tvålen i små bitar med hjälp av en osthyvel eller ett rivjärn. Lägg sedan den rivna tvålen i en kastrull med kokande vatten och rör om tills den har lösts upp helt och hållet. Din hemgjorda Marseille-tvål är nu klar att användas såsom ett vanligt tvättmedel, minus alla kemikalierna!

Som tvättmedel

Tvålen går också att riva ner direkt i din tvättmaskin (direkt i trumman). Om du tvättar på låg värme så kan du blöta ner tvålen innan du river ner den i tvätten. Detta är ett fantastiskt tips att använda särskilt när man tvättar lakan och sängkläder som du vill ska dofta milt och vara skonsamma mot huden. Tvålen eller den flytande tvättmedel som du precis tillverkat är också perfekt att använda för att tvätta delikata textilier i naturmaterial som ull och kashmir och även all tvätt av bebiskläder. Vill du inte tillverka ett flytande tvättmedel kan du använda tvålen i fast form särskilt den stora kuben som är lätt att greppa vid handtvätt. Ett annat tips är att använda Marseille tvålen för att effektivt ta bort bland annat fettfläckar innan maskin eller handtvätt. Om du har en fettfläck skall du gnugga den torra tvålen över fläcken innan du tvättar plagget. Tvätta som vanligt, tål plagget att tvättas i varmt vatten är det att rekommendera då fläcken kommer att lösas upp enkelt annars får du tvätta kallt och upprepa tills du har lyckats lösa upp fett fläcken.

Som Schampo

Missa inte att testa tvålen som schampo också. Blöt ner håret och löddra upp tvålen i handen innan du masserar in i hårbotten. Detta är ett extra snällt sätt att tvätta håret på om du har känslig hårbotten. Tvålen är också milt antiseptisk och kan användas för att tvätta små sår på ett naturligt sätt och utan att irritera huden. Skulle du råka få en lätt brännskada som till exempel om du skulle stötta den varma metallen i en ugn med din hud så kan du med fördel testa att göra en tjock kräm av Marseilletvålen och lägga det som ”ett plåster” direkt på såret så att huden får lindring och drar till sig alla fördelar av oljorna som finns i tvålen. 

Alla våra fasta Marseilletvålar. Välj den varianten som passar dig!

Vår flytande Marseilletvål

Den flytande MarseIlletvålen, Savon Liquide de Marseille från Compagnie de Provence är den första varianten av den ursprungliga Marseille kub tvålen som lanserades år 2000. Idag är den mycket uppskattad och precis som den fasta tvålen så finns den i oändliga utföranden. Några av de mest populära är Mediterranean Sea, Candied Orange eller Warm Cotton. Alla flytande tvålarna från Compagnie de Provence finns i ekonomiska och miljövänliga Refill 1000ml för att alltid kunna fylla på med din favorittvål hemma. Hitta din favorit bland alla vår Marseilletvål i sortimentet här!

 


  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan